اگر بخواهم رو راست باشم زمان دقیق برای پیوند گردو موجود نیست ، اما بهترین زمان را می توان به شکل زیر توضیح داد. بهترین زمان برای پیوند گردو زمانی است که درخت مستعد رشد جوانه بوده و همچنین دمای محیطی کمتر باعث خلل ایجاد گیرایی پیوند می شود و علاوه بر این رطوبت محیط مناسب است و سرمای بهاره را اصولا درخت رد کرده باشد .
این زمان در شهرستان تویسرکان در استان همدان از حدودا پانزده ام فروردین ماه تا اواخر اردیبهشت ماه است . البته گویا منابع دیگر نظری متفاوت دارند که در ادامه به آن خواهیم پرداخت .
زمان مناسب برای پیوند وصله ای درخت گردو:
یکی از راز های موفقیت در پیوند، توجه به زمان مناسب آن است. مواردی که در مورد این زمان تاثیر گذار می باشند، نوع اقلیم و وضعیت آب و هوایی است. بهترین دما برای پیوند بین ۲۰ تا ۳۰ درجه سانتی گراد است که این دما را در فصل تابستان می توان تجربه کرد. از نیمه دوم تیر تا نیمه اول مرداد ماه بهترین فاصله زمانی برای پیوند زدن است. روش دیگر تخمین بهترین زمان پیوند، وجود لایه زرد رنگ سفت بر روی شاخه های یک ساله است که با کشیدن دست بر روی آن جدا نشود. زمانی که این حالت بوجود آید، می توان پیوند درخت گردو را انجام داد.
بهترین زمان پیوند درخت گردو چه موقع است:
برای اشاره به این موضوع که بهترین زمان پیوند درخت گردو، چه هنگام است؟ باید گفت در ابتدای فروردین میتوان عملیات مربوط به پیوند را شروع کرد. در این هنگام دمای هوا نه خیلی پایین است و نه خیلی بالا و همین امر سبب میشود پیوند به خوبی جوش خورده و با موفقیت انجام شود. اما در فصول دیگر برای مثال فصل تابستان یا در زمستانهای سرد، بالا و یا پایین بودن دما باعث میشود پیوند در محل خود قرار نگرفته و نتیجه کار مثبت نخواهد بود.
نتیجه گیری:
به هر حال زمان پیوند گردو به روش پیوند گردو ، نوع پیوند گردو و شرایط اقلیمی و تجربه بستگی دارد ، حتما این موضوع را قبل از پیوند درخت گردو خود به یاد داشته باشید . هیچ پیوند زنی نمی تواند صددرصد تضمین کند که پیوند که او انجام می دهد حتما گیرایی داشته و ثمر می دهد( در واقع مقدار گیرایی برای پیوند درخت گردو به شرط حرفه ای بودن پیوند زن حدودا در بهترین شرایط معمول 90 درصد است و دارای 10 درصد خطا بوده). مگر آنکه شرایط تغذیه درخت ، آب و هوا و شرایط پیوندک و آفات درخت و همه موارد درخت قابل کنترل باشد ( به عنوان مثال در گلخانه) که باز هم در این روش خطا موجود است ولی خیلی ناچیز است .
همچنین این نکته ی مهم را به یاد داشته باشید، وظیفه پیوندزن بعد از پیوند زدن گردو آن است که حداقل در سه زمان مختلف شرایط پیوند را بررسی کرده و همچنین پیوند را بر روی شاخه های با قطر حدودا بالاتر از 20 سانت نزند( منظور آن است که تنه درخت را نبرد و بر روی تنه درخت قصد اتصال پیوندک را داشته باشد، چرا که هم گیرایی پیوند پائین خواهد آمد و هم اینکه در صورت گرفتن یک پیوند به دلیل شکست گیرایی در پیوندک های دیگر ممکن است کالوز به درستی اتفاق نیفتاده و باعث از دست رفتن درخت طولانی مدت گردد ) .