به همت انجمن گردو رویداد شبکه سازی و کارآفرینی همرو برگزار شد
سومین رویداد همرو – ۴ بهمن ۱۴۰۱ – حامی رویداد انجمن گردو و اتاق بازرگانی تویسرکان با موضوع کارگاه تفکر سیستمی و بازی گروهی برگزار گردید .
در این رویداد بر اساس گفته ها و مستندات علمی توضیح کوتاهی در مورد تفکر سیستمی و داستان فیل در تاریکی که ما آن را به نام مولوی میشناسیم، که این استعارهٔ مناسبی برای درک مشکل است داده شد. درست است که یکی از ما گوش فیل را میبینید و دیگری خرطوم و آن دیگری هم با دُم سرگرم است، اما فیل، فقط یک فیل است.
همچنین برای فهمیدن ساده تفکر سیستمی چند مثال ساده زدیم به عنوان مثال : هزینهٔ تأمین مسکن، چه خرید و چه اجاره، افزایش یافته است. دولت ریشهٔ مسئله را در عرضهٔ مسکن میبیند. مسکنهای ارزان در اطراف شهرهای بزرگ ساخته میشود. مردم از شهرهای کوچکتر به شهرهای بزرگتر مهاجرت میکنند و در این خانهها مستقر میشوند. دولت قوانینی وضع میکند که مالکان، باید ساکنان خود شهر باشند. مردم خانهٔ ارزان میخرند و آن را به مهاجران اجاره میدهند و خود آن اجاره را روی درآمدشان میگذارند و جایی در شهر کرایه میکنند. جمعیت شهر در نهایت افزایش مییابد و با جابهجایی تدریجی از شهرکهای حاشیهای به شهر، تقاضا برای مسکن هم بیشتر میشود و همه چیز مثل چند سال قبل است: هزینههای بالا و کیفیت نامناسب زندگی. طی این مدت، فقط بخشی از منابع عمومی هرز رفته است.
ما هدفهایی تعیین میکنیم و مسیری انتخاب میکنیم که به نظر میرسد ما را به هدفمان میرساند. ابتدا هم همین است. اما به تدریج متوجه میشویم که فاصلهمان از هدف، دورتر و دورتر شده است. مشکلی میبینیم و راهحلی انتخاب میکنیم که به نظر میرسد باید مشکل را حل کند. اوایل هم واقعاً چنین میشود. اما پس از مدتی میبینیم مشکل قبلی به شکل بزرگتری پدیدار شده، یا اگر هم حل شده، مشکل جدیتری در جای دیگری به وجود آمده است. تفکر سیستمی علمی است که به ما کمک میکند کمتر اشتباه کرده، هزینهٔ کمتری برای راهحلهای مشکلآفرین پرداخت کنیم.
در ادامه کلیپ ویدئویی بالانس که در سال ۱۹۸۹ یعنی حدود سه دههی قبل توسط دو برادر آلمانی به نامهای ولفگانگ و کریستوف لائن اشتین (Lauenstein) تولید شده است، پرداختیم.
همچنین بازی گروهی جهت نمایش تعادل و کارکرد اجزا با هم در یک سیستم توسط تیم های چهار نفری انجام گردید .
در انتها شرکت کنندگان به گفتگو و شبکه سازی پرداختند .